Britiske ingeniører: Havvindmøller er alt for dyre – sæt dem heller på land

Det konservative regeringsparti i Storbritannien vil sætte et loft for kapaciteten af onshore vindenergi, og erstatte dele af den med havvind.

Den politik møder nu kritik, hvor det engelske Royal Academy of Engineering i en ny rapport advarer mod, at udskiftningen af offshore med havvind bliver en uforholdsmæssig stor ekstraudgift på elregningerne i de mange millioner britiske hjem.

Det skriver The Guardian.

Ifølge en udregning, som akademiet har lavet, vil udskiftning af hver en mølle på land til fordel for havvind koste 300.000 pund eller godt 2,7 millioner kroner ekstra i energisubsidier – en regning der altså skal betales af forbrugerne af el.

En anden væsentlig konklusion i rapporten, skriver The Guardian, er samtidig, at et loft for onshore vindenergi vil gøre det sværere for Storbritannien at opnå sine bindende mål for vedvarende energi og reduktion af drivhusgasser.

»Onshore vind er en af de billigste måder at få elektricitet på, der er lav på udledningerne af CO2, men det kræver en politisk konsensus om, hvordan vi ønsker at bruge vores vindressourcer,« siger professor Richard Green fra Imperial College i London, der har stået for den økonomiske udarbejdning af rapporten, til The Guardian

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>