Canada lukker offentlig selvbetjening efter SSL-sårbarhed

Det alvorlige sikkerhedshul i OpenSSL-biblioteket, der går under navnet Heartbleed, har bragt internettet i en tilstand af kaos og kodeords-paranoia. Og nu har det også påvirket det canadiske skattevæsen.

Sikkerhedshullet har fået de canadiske skattemyndigheder til at lukke for deres online-tjenester for at undgå, at sårbarheden eventuelt kan udnyttes der. Det betyder, at Canadas borgere blandt andet ikke kan indberette selvangivelser og andre skattemæssige forhold, for hvilke der snart er deadline. Derfor understreger myndighederne nu, at man er undtaget, så længe online-tjenesterne er lukkede.

»Vi ved, at det er ubelejligt for mange, og derfor har skatteministeren bekræftet, at man ikke vil blive straffet for manglende indberetninger, imens det står på,« hedder det på myndighedens hjemmeside.

OpenSSL er meget udbredt og bruges blandt andet i webserveren Apache. Derfor kan et stort antal tjenester være berørt af sikkerhedshullet, og Indtil videre er det bekræftet, at det blandt andet gælder Flickr og Yahoo.

Herhjemme har Nets, der driver dankort-systemet og NemID, meldt ud, at man tager situationen yderst alvorligt og er i gang med at tjekke, om virksomhedens systemer har været udsatte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>