Blog: På langfart med harddisk og minirouter

Tablets og trådløse netværk har på mange måder forvandlet mulighederne for adspredelse på daseferier. Der er plads til medbragte e-bøger, og under en nylig ferie til De Kanariske Øer kunne jeg også få forbindelse til hotellets vaklende trådløse netværk,så længe jeg opholdt mig i det rigtige hjørne af hotellejlighedens terrasse og loggede på et ukrypteret netværk med hastigheder, som udelukker enhver tanke om streaming. Alt var med andre ord, som det plejer – næsten.

Denne gang var mit vanlige arsenal af kabler, strømforsyninger og batteriladere opgraderet til også at rumme en medbragt harddisk og en lille trådløs router med harddisktilslutning. Og så var der dømt transportabelt multimediecenter på flere måder.

De fleste hotelfjernsyn er efterhånden udstyret med HDMI-stik, som åbner mod omverdenen. Er man heldig, er der også et USB-stik, og så er det blot at koble harddisk til, så kan man afspille medbragt video-materiale via den indbyggede medie-player i fjernsynet. Det virkede fremragende. Alt det, som jeg havde optaget på harddisk fra en lille ekstern tuner fra Denver Electronics, indkøbt i et Harald Nyborg-byggemarked, virkede fint. Fidusen ved den få hundrede kroner dyre DVB-C-tuner er, at den kan gemme optagelser ukrypteret, så de kan afspilles på alle fjernsyn.

Så går vi trådløs

Det var dejligt med alternativer til dårligt satellit-tv og lokalt tv af temmelig uinteressant beskaffenhed. Rigtig spas blev det imidlertid først, da jeg koblede harddisken til den lille, nyindkøbte “WLAN HHD-N-GO” fra tyske Medion, anskaffet på en tilbudsonsdag i Aldi til 329 kroner.

Det er en trådløs router, som kan rigtig mange ting:

  • Den er mobil på grund af et indbygget batteri.
  • Batteriet kan oplade din mobiltelefon via USB-stik.
  • Der er kortlæser indbygget, så du kan se og overføre feriefotos fra dit kamera.
  • Du kan streame indhold til telefoner og tablets.
  • Du kan bruge enheden som repeater til at forbinde dig til det lokale trådløse netværk.

En veritabel “Alleskönner”, om jeg så må sige. I den følgende uge blev den lille router og harddisken omdrejningspunktet for internetadgang. Placeret på stedet med det kraftigste trådløse signal sørgede den for bedre internetdækning. Den blev adgangen til at gemme feriefotos uploadet fra min kones iPad og et Cybershot-kamera med trådløst interface og tillod ikke mindst streaming af film til tablet og mobiltelefon, så vi ikke var bundet til at sidde indendørs og glo på Samsung-tv’et.

Er du blevet nysgerrig på, om der dog ikke er andre mere internetagtige måder at gemme film på end via lettere haltende bokse som min DVB-C-modtager? Så besøg min kollega Steven Snedkers opskriftssamling ovre på 3F’s fagblad. Du kan starte her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>