Google indfører fast malware-scanning til Android

Google udruller nu en ny opdatering til Android, der betyder, at systemet selv scanner for malware i apps, skriver The Verge.

Firmaet siger, at opdateringen vil styrke Verify Apps-servicen for at sikre, at apps både ude og fra Google Play er sikre for brugeren.

Tidligere har Verify Apps kun scannet apps, når de er blevet hentet ned i første omgang, men ikke jævnligt, når de over tid ligger på et device.

Brugere, der gør brug af opdateringen, vil blive advaret, hvis de er i besiddelse af en potentielt usikker app.

Advarsler vil som regel oftest dukke op i forbindelse med apps uden for Googles egen regulerede markedsplads, men Google forsikrer om, at de fleste brugere ikke vil bemærke det nye sikkerhedsskjold, da usikre applikationer stadig er sjældne, lyder det fra Google.

Den nye opdatering skal ses som en ekstra sikkerhedsforebygning, mens at de hidtige forholdsregler, hvor brugere som regel er blevet advaret, hvis de er begyndt at hente usikre apps, har været effektive og lagt en dæmper for downloads af malware-inficerede apps.

Google oplyser ifølge The Verge, at det var færre end 0,18 procent af alle installationer sidste år, der udløste en en advarsel om potentielt skadelig software.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>