Dommer beordrer bitcoin-CEO til afhøring i USA

Mark Karpeles, der er CEO i den skandaleramte bitcoin-børs Mt Gox, er blevet kaldt til USA for at svare på spørgsmål i virksomhedens verserende konkurssag. Virksomheden var i en periode verdens største bitcoin-børs, men efter en skandale, hvor kundernes indeståender forsvandt, har virksomheden nu gæld på omkring 345 millioner kroner.

Karpeles meldte konkurs i Tokyo i februar og i sidste måned bad han en domstol i Dallas om at give MT Gox konkursbeskyttelse fra sine mange kreditorer. Konkursbeskyttelsen skal blandt andet standse et gruppesøgsmål fra forurettede kunder.

Men hvis Karpeles vil have konkursbeskyttelse i USA, må han komme til USA og argumentere for det, lyder meldingen fra konkurs-dommer Stacey Jernigan fra Dallas.

»Hvis han vil benytte sig af denne domstol, så må han ved gud komme herover,« udtaler Jernigan ifølge Reuters.

Når Karpeles møder op i Dallas – og hvis han vil gøre sig håb om konkursbeskyttelse – skal han svare på spørgsmål om de nærmere omstændigheder for de 750.000 bitcons forsvinden.

Mt Gox håndterede i en periode 70 procent af alle bitcoin-transaktioner, og ledelsen hævder, at de mange penge er blevet stjålet i forbindelse med hackerangreb.

Læs også: Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>