Linkedin truer snagende browser-udvidelse til lukning

Linkedin har ifølge BBC haft held med at få browser-udvidelsen Sell Hack lukket, da man har stillet folkene bag programmet en retssag i udsigt. Sell Hack er en gratis udvidelse til Chrome, Firefox og Safari, og indtil lukningen gav den lader brugere mulighed for at ”hacke” profiler på Linkedin. Med hacking skal i denne sammenhæng forstås, at der på en given Linkedin-profil dukker en lille knap op med teksten ”hack-in”.

Det gav så brugeren adgang til kontoens mailadresse, selvom man ikke var forbundet med vedkommende, hvilket er i konflikt med Linkedins brugerbetingelser.

Linkedin bekræfter, at der er rettet henvendelse til Sell Hack, og en talsmand råder brugere til at slette udvidelsen og få slettet sine brugeroplysninger fra Sell Hack.

»Ofte, ligesom det er tilfældet med Sell Hack, kan den slags udvidelser uploade dine Linkedin-informationer uden dit samtykke« lyder det fra Linkedins talsmand.

Sell Hack oplyser på sin hjemmeside at man vil gendesigne produktet, så det ikke er i konflikt med Linkedins brugerbetingelser, og påpeger at udvidelsen blot er ment som et markedsføringsværktøj – der i øvrigt kun bruger offentligt tilgængelige data.

»De data, vi bruger, er offentligt tilgængelige. Vi gør bare det hårde arbejde for jer, så i kan spare tid,« hedder det på Sell Hacks hjemmeside.

Sell Hack løfter dog ikke sløret for, hvordan man rent teknisk har omgået Linkedins privacy-foranstaltninger, og om firmaet lagrer oplysninger i sin egen database.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>