Et certifikat alene gør dig ikke til en god projektleder

Et kursus i projektledelse er ingen garanti for, at man kan lede et projekt smertefrit frem til målet – heller ikke selvom der følger en certificering med.

Det mener Henrik Kærgaard, udviklingschef på tværs i det rådgivende ingeniørfirma Niras.

Med et cv på Jobfinder bliver du synlig for potentielle arbejdsgivere.

Det er derimod erfaring fra den virkelige verden og forståelse for den virksomhedskultur, man arbejder i, der gør udslaget, mener han:

»Mange af vores bedste projektledere har ikke et eneste certifikat i projektledelse, og de styrer store projekter på mange områder med sikker hånd,« fastslår Henrik Kærgaard.

Personer, der har fået et fint projektledelsescertifikat på et kursus, men arbejder i virksomheder uden projekter som kernekompetence, når ikke de dygtigste af vores projektledere til sokkeholderne.
Henrik Kærgaard, udviklingschef på tværs, Niras

Efter hans mening kan man tage nok så mange projektlederkurser med tilhørende certificeringer, uden at det nødvendigvis ruster én til at lede store projekter:

»Sammenlignede man personer, der har fået et fint projektledelsescertifikat på et kursus, men arbejder i virksomheder uden projekter som kernekompetence, ville de ikke nå de dygtigste af vores projektledere til sokkeholderne,« påstår Henrik Kærgaard.

Læs også: De mest troværdige undervisere er firmaets egne folk

Charlotte Cordua er ansvarlig for produktporteføljen i kursus og konsulentvirksomheden Mannaz, som både udbyder åbne og virksomhedsinterne uddannelsesforløb i bl.a. projektledelse. Hun kan godt se Henrik Kærgaards pointe, men mener dog, at det er en god idé at få papir på sin kunnen:

»På mange måder har han ret i, at projektledelse er et selvlært fag. Bagsiden af medaljen er, at man ikke nødvendigvis kan se, hvor gode folk er, men det kan en certificering synliggøre. Den kan give den enkelte projektleder et varemærke, som kan sættes på cv’et,« forklarer Charlotte Cordua.

Hertil kommer, at en certificering kan være med til at professionalisere projektledelsen, mener hun:

»Gennem en certificering viser virksomheden, at den arbejder professionelt med projektledelse. I praksis kan man klare sig herfra, og til man dør uden certificering, men alt andet lige giver det en blåstempling,« mener hun.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>