Forbud: Én million tech-folk og konsulenter må ikke tjekke mail efter klokken 18

Hvis du har fordomme om det søde franske liv med korte arbejdsuger, lange frokoster, billig vin og vandreture med et baguette-flûte under armen, vil nyheder om de nye franske overenskomster for medarbejdere i teknologi- og konsulent-branchen kun forstærke de fordomme.

For en aftale slår fast, at franske it-folk, der er omfattet af aftalen – heriblandt ansatte hos de franske afdelinger af Google, Facebook og Deloitte – skal slukke telefonen efter klokken 18. Det skriver The Guardian.

Dermed er det slut med at tjekke mail sent om aftenen, som både teknologi- og konsulentbranchen er kendt for. Undersøgelser har da også vist, at brugen af smartphones 30 minutter før sengetid kan have en effekt på din søvn

Frankrig er kendt for at have et tæt reguleret arbejdsmarked og vedtog blandt andet i 1999, at arbejdsugen er på 35 timer.

Aftalen er dog ikke den første af sin art. Bilproducenten Volkswagen har tidligere aftalt med de ansatte at slukke sine mail-serveres push-funktioner efter arbejdstid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>