Google og Apple får milliardbøde for hemmelig aftale

Google og Apple er tilsyneladende ikke ret glade for, når konkurrenten henter nye ansatte i hinandens virksomheder.

Derfor lavede de en hemmelig – og ulovlig – aftale om ikke at rekruttere medarbejdere hos hinanden.

Aftalen er dog blevet afsløret, og sammen med Intel og Adobe Systems, der har været med på samme ordning, er virksomhederne nu tilsammen blevet tvunget til at betale 1,75 milliarder kroner for at undgå et gruppesøgsmål fra medarbejdere.

Det skriver Ritzau.

Ifølge retsdokumenter ville sagsøgerne angiveligt forsøge at få en erstatning på hele tre milliarder dollar.

Ud over at være bange for at miste deres egne medarbejdere har de enorme selskaber frygtet, at sådanne rekrutteringer kunne skabe en lønkrig selskaberne imellem, der ville presse lønningerne i vejret.

Det fældende bevis, der har tvunget Google og Apple til at overgive sig og betale regningen, er en mailkorrespondance mellem Google-chef Eric Schmidt og Apples afdøde leder, Steve Jobs.

Her er det kommet frem, at Eric Schmidt skulle have forsikret Steve Jobs om, at han ville lave fyringer i sin egen personaleafdeling. Fyringen skulle ske efter, at en jobkonsulent hos Google skulle have forsøgt at headhunte en Apple-medarbejder, hvilket altså var i strid med den interne aftale.

Ifølge Ritzau har selskaberne tidligere erkendt, at der findes aftaler om ikke at ansætte personer fra rivaliserende virksomheder, men i denne konkrete sag har skyldsspørgsmålet også drejet sig om, at sådan en aftale er blevet indgået for bevidst at holde lønningerne nede.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>