Google overvejer at vægte krypterede sider højere i søgemaskinen

I fremtiden vil det muligvis være en fordel at kryptere trafikken til sin hjemmeside, hvis man vil have en god placering i Googles søgeresultater. Det skriver Wall Street Journal.

Internt i Google overvejer man nemlig at give fordele til hjemmesider, der gør brug af kryptering, ved at placere siderne højere blandt søgeresultaterne. På den måde vil Google skabe incitament for webudviklere til at kryptere deres hjemmesider.

Planerne om at give krypterede sider en bedre placering er dog stadig langt fra vedtaget, og en pressetalsmand for søgegiganten slår fast, at Google ikke officielt ønsker at annoncere noget endnu.

Hvis Google gør alvor af planerne, kan det være en stor drivkraft mod et sikrere internet. For hjemmesider, der krypterer trafikken mellem siden og brugerne, gør det mere besværligt for hackere at snage i brugernes internetaktivitet. Det vil også gøre NSA’s overvågningsarbejde mere resursekrævende.

Allerede i dag bruger Google sin søgemaskine til at fremhæve hjemmesider med praksisser, som Google anser som gode. Google undersøger nemlig en hjemmeside på over 200 parametre for at vurdere, hvor godt den skal ligge blandt søgeresultaterne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>