Microsofts nye stemmeassistent klarer sig fint mod Siri og Google Now

I Windows Phone 8.1 kommer Microsofts bud på en stemmeassistent, der skal konkurrere med Apples Siri og Google Now. Den nye stemmeassistent hedder Cortana, opkaldt efter den fiktive kunstige intelligens i videospillet Halo. Cnet har fået lov til at afprøve en tidlig udvikler-version af Cortana.

Kender man Cortana fra Halo-spillene vil stemmen være bekendt, for Microsoft har nemlig brugt selvsamme stemmeskuespiller, Jen Taylor, til at vække Cortana til live i WP 8.1.

Sammenlignet med Siri og Google Now klarer Cortana sig ganske udmærket, lyder vurderingen. Specielt taget i betragtning, at testen er baseret på en tidlig udgave, som selv ikke tredjepartsudviklere har fået lov at afprøve.

For det meste forstår Cortana, hvad der bliver sagt. Den har dog problemer med at filtrere brugerens stemme ud fra baggrundsstøj, hvilket kan ødelægge forståelsen af kommandoer.

Men når Cortana opfanger kommandoen første gang, så løser den opgaven hurtigere end brugeren ellers kunne have tastet det ind på skærmen. Det sker dog ikke altid, at Cortana opfanger kommandoerne, og i det tilfælde er det hurtigere at gøre tingene manuelt. Men det samme gør sig gældende for Siri og Google Now.

Cortana forsøger at skille sig ud fra de to kollegaer ved at forstå mere naturlig tale, frem for klare kommandoer. Det gør den dog ikke overbevisende, da man stadig skal formulere sig på en meget specifik måde, før den opfatter, hvad man vil.

For eksempel kan man sige: “Næste gang jeg taler med mor, mind mig om at spørge om, hvad hun ønsker sig til fødselsdag”. Men ændrer man lidt i sætningskonstruktionen, bliver Cortana forvirret. Den forstår ikke: “Mind mig om at spørge mor, hvad hun ønsker sig til fødselsdag, næste gang vi taler sammen”.

Det kan dog ændre sig efterhånden, som flere brugere anvender Cortana. Ifølge Microsoft lærer stemmeassistenten nemlig efterhånden som flere taler med den.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>