Helt vildt og tovligt: Så meget knuselsker vi Wi-Fi

Med Wi-Fi som den helt centrale teknologi vokser antallet af hjemmenetværk ganske dramatisk i disse år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research i en ny opgørelse, hvor det fremgår, at hjemmenetværks-penetrationen på verdensplan var 24,8 procent sidste år – og at det vil være steget til 33,2 procent i 2018.

Den vækst skyldes i høj grad, at bredbånds-udbredelsen vokser, og at video-tjenesterne også hitter hos forbrugerne.

Det er ikke overraskende stadig de mere modne markeder, der fører an med Wi-Fi-udbredelsen, mens det går noget langsommere på de markeder, hvor internettet først nu er ved at slå igennem.

“Wi-Fi forbliver den vigtigste netværks-teknologi, men til trods for et konstant voksende antal forbundne enheder i hjemmene vil efterspørgslen på næste generations trådløse teknologier formentlig ske via normale opgraderings-cyklusser frem for i form af teknologi-drevne indkøb,” lyder det fra ABI Research.

Det kablede netværk fortsætter dog ifølge analysefirmaet også med at være relevant i de private hjem, selv om den trådløse tendens vinder frem.

Både fordele og ulemper
Den øgede brug af Wi-Fi har samtidig den sidegevinst, at det er med til at aflaste mobilnetværk i forhold til data-forbruget.

En EU-rapport har eksempelvis estimeret, at Wi-Fi vil stå for 78 procent af data-trafikken til smartphones og tablets i 2016 – og at man til den tid kan spare op imod 200 milliarder euro på mindre omkostninger til mobilnetværk i EU, fordi Wi-Fi aflaster netværkene.

Der er dog også betydelige udfordringer med den øgede brug af Wi-Fi.

Blandt andet har de mange trådløse signaler det med at forstyrre hinanden i specielt tæt bebyggede områder, og samtidig går en del af internet-hastigheden tabt, når man anvender trådløse frem for kablede forbindelser.

Der er også stadig alt for ofte problemer med sikkerheden i Wi-Fi-routerne, der potentielt kan være den nemmeste vej til brugernes private data.

Forklaringen er blandt andet huller i firmwaren og manglen på ordentlige adgangskoder – læs mere om det her.

Men alt i alt må det siges, at Wi-Fi allerede har sejret – og fortsat ventes at gøre det – i det moderne, digitale hjem.

Læs også:

Bøvl med Wi-Fi? Sådan toptuner du det trådløse net

Derfor er det ikke længere fy fy at dele sit Wi-Fi

Derfor er Wi-Fi altafgørende for det mobile internet

Firmware-fadæserne rammer os igen og igen: Her er forklaringen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>