Hver femte borger bliver fritaget for Digital Post

Borgerservice har disse dage travlt med at give dispensation til de borgere der ønsker at blive fritaget for Digital Post. Nye regler betyder ellers at danskere fra den 1. november skal kunne modtage post digitalt fra offentlige myndigheder.

Men ifølge Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er det op mod hver femte dansker, der efter eget ønske bliver fritaget for ordningen.
»Vi får i disse dage ekstraordinært mange henvendelser i Borgerservice. Det er min oplevelse, at meget af det skyldes usikkerhed og uvished om de nye regler«, siger chef for Aarhus Kommunes Borgerservice Lene Hartig Danielsen.

I Aarhus er cirka 1100 borgere blevet fritaget. Forventningen er, at cirka 80 procent af borgere over 15 år tilmeldes ordningen. •
Det stemmer overens med forventningen fra Digitaliseringsstyrelsen, der i en vejledning til kommunernes sagsbehandlere anslået, at op imod 20 procent af befolkningen vil anmode om fritagelse.

I Odense kommune blev der den 1. marts blev åbnet op for fritagelser hos borgerservice. Og det er ifølge chefkonsulent Birgitte Hjelm Paulsen gået stærkt med henvendelser fra folk, der gerne vil undgå at få tvangsdigitaliseret deres post.
»Folk står bogstaveligt talt i kø for at blive undtaget«, oplyser hun.

Birgitte Hjelm Paulsen regner med at skulle fritage omkring 7.000 borgere, der for størstedelens vedkommende består af ældre mennesker, der ikke ønsker at kommunikere digitalt med det offentlige.

Fritagelsens varighed er to år. Men ældresagen, der har kritiseret overgangsordningen er i dialog med Digitaliseringsstyrelsen, for at diskutere mulighederne for at gøre alle fritagelser permanente.

På landsplan var der pr. 21. marts fritaget 31.748 borgere fra digital post.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>