IBM klar med spritny cloud-biks – har den overhovedet en chance?

En af it-verdenens helt tunge giganter, IBM, har lige slået dørene op for en ny cloud-markedsplads til erhvervslivet.

IBM’s nye enterprise app store får navnet Cloud Marketplace.

Her kan erhvervskunderne hive flere tusinde cloud-programmer fra IBM og selskabets partnere ned fra hylderne, som er bygget på blandt andet open source-frameworket cloud foundry og Big Blues netværk af datacentre i hele verden.

12 milliarder-købet af Softlayer Technologies og den efterfølgende it-integration har været den sidste brik, der skulle falde på plads, før IBM nu kan tilbyde cloud-applikationer og serverressourcer under fællesbetegnelsen BlueMix.

Ud over IBM’s egne produkter og services kan der købes tjenester hos flere IBM-partnere.

Ligesom i din egen app store
Forretningsmodellen i cloud-butikken er den samme, som det kendes fra mere mainstream-app-bikse som Apples App Store og Googles Play.

I Cloud Marketplace er det også IBM, der ejer infrastrukturen, står som sælgeren og tager en royalty fra sine partnere, når der sælges et af deres produkter for en måned eller mere ad gangen.

Indtil videre er det ikke kommet frem, hvor stort et hug IBM tager af kagen for at videresælge partnerprodukterne.

Med IBM-satsningen på at samle og sælge cloudprodukter under ét fælles brand kæmper Big Blue på den ene front mod gamle rivaler som Dell, HP og Oracle, som alle har cloudmarkeder på nettet.

Men også nyere spillere som Amazon, Salesforce og Rackspace bliver hårde konkurrenter, når IBM skal finde sig til rette med sin nye markedsplads.

God chance for succes
Alligevel giver research manager Anders Elbak fra IDC den mere end 100 år gamle it-virksomhed fra den amerikanske østkyst gode chancer for at spinde guld i skyen.

“Der er virkelig meget, der taler for, at IBM kan få succes, og det drejer sig først og fremmest om, at selskabet har et produktmix, der appellerer til mange,” siger han og henviser til, at IBM kan sælge alt fra egne til partner-apps og over til storage-services fra sine datacentre.

“Alle kan efterhånden sælge storage-on-demand, og IBM kan så bare noget mere, hvor selskabet oven i købet kan tilbyde lokale ressourcer i blandt andet Danmark. Det er rigtig smart, når man eksempelvis kigger på EU-lovgivningen for, hvor data skal befinde sig,” fortsætter IDC-analytikeren.

Skyen kommet for at blive
Anders Elbak peger på, at cloud-trenden efterhånden har vist sig så stabil, at han forventer, at store dele af it-salget i erhvervslivet bliver solgt igennem clouds i de kommende år.

“Her har IBM så både et godt brand og en solid pengetank til eventuelt at tage en priskrig. Jeg tror dog, at selskabet vil satse på at differentiere sig med sine produkter og services,” lyder det.

IDC-analytikeren bider også mærke i, at IBM’s store cloud-satsning kommer, ganske kort tid efter at virksomheden solgte sin serverdivision til Lenovo.

“Det viser alt andet lige, at IBM ikke sælger produkter i en blandet landhandel med servere og software, men at der nu satses på software og middleware, hvilket kunderne nok også får nemmere ved at forstå,” siger Anders Elbak.

Lanceringen af Cloud Market er foregået på IBM-konferencen Impact 2014, der løber af stablen i den amerikanske by Las Vegas.

Læs også:
IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri

IBM mister terræn – bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>