MH370: Efterforskere finder ‘mest lovende spor hidtil’

Meget tyder på, at de signaler, som en række eftersøgningsfartøjer hen over weekenden har opfanget, er pinger afsendt fra MH370’s sorte bokse. Senest rapporterer internationale medier her til morgen, mandag, om endnu et signal, som skulle matche de signaler, der typisk bliver afsendt fra sorte bokse.

Eftersøgerne kalder det »det mest lovende spor hidtil,« skriver CNN.

En af lederne af efterforskningen, den australske flymarshal Angus Houston, maner dog til besindighed og fastslår, at der vil gå nogle dage, før det kan siges, hvor signalerne stammer fra.

Signalmodtagelserne kan dog tolkes som positive tegn, efter at australske og kinesiske efterforskere hen over weekenden ad tre omgange også har sporet elektroniske signaler på åbent hav i Det Indiske Ocean ud for den australske by Perth.

Selvom nogle af de australske efterforskere har travlt med at holde forhåbningerne nede, lyder det fra producenten af de sorte bokse, at signalerne meget vel kan stamme fra MH370.

Det kinesiske patruljeskib Haixun 01 modtog et pulssignal med en frekvens på 37.5 kHz, hvilket svarer til den type signaler, fly typisk vil udsende.

»37,5 kHz er den specifikke frekvens som lokations-pingerne opererer på. Det er en meget unik frekvens, som typisk ikke vil findes i baggrundsstøj fra havet så som hvaler eller andre marine pattedyr,« sagde Anish Patel, adm. direktør for virksomheden Dukane Seacom, der har produceret de sorte bokse, til CBC i weekenden.

Ifølge de australske efterforskere, som her til morgen melder, at signalerne med stor sandsynlighed kommer fra MH370, passer de senest modtagne signaler også med dem, som det kinesiske patruljeskib modtog tidligere i weekenden.

Samtidig skulle der være fundet flere hvide objekter i vandet kun 90 kilometer fra, hvor signalerne er blevet afgivet, melder de australske myndigheder.

»Vi må være påpasselige med gruppetænkning, men lige nu peger sporene på det kinesiske fartøjslocation,« siger Alan Diehl, tidligere efterforsker for U.S. Air Force, til CNN.

Chefefterforskeren Angus Houston understreger dog, at folk ikke må skrue forhåbningerne for højt op.

»I de her dage, uger og muligvis måneder, der ligger forude, kan der komme spor som det her på månedlig basis. Jeg forsikrer jer om, at vi nøje vil følge op på hvert et spor, vi finder,« siger han ifølge CNN på et nyligt afholdt pressemøde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>