Ministerium: FLERE metronaboer får mulighed for kompensation

Det kunne ikke være mere forkert, lyder den afvisende reaktion fra Transportministeriet på en artikel i tirsdagens udgave af Politiken, der hævder, at færre naboer til metrobyggeriet vil stå til at få økonomisk kompensation fra støjgener med den nye metrolov.

Nye tal fra ministeriet viser nemlig, at den såkaldte nabopakke vil give omtrent dobbelt så mange af naboerne adgang til genhusning og ret til kompensation.

Ifølge ministeriets tal går udviklingen fra, at det tidligere var 2.000-2.500 boliger, der var erstatningsberettigede. Med den nye nabopakke vil det tal stige til 4.200-4.500 boliger, lyder det. Derudover vil 500-600 husstande få adgang til genhusning.

»Nu kan vi se virkningen af, at vi fordobler de samlede midler til kompensation for generne fra byggeriet. Jeg er tilfreds med, at vi nu kan hjælpe naboerne bedre. Nabopakken falder absolut på et tørt sted,« siger transportminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny metrolov reducerer erstatninger for støj

Ifølge ministeriet er præmisserne for Politikens historie helt forkert.

I artiklen fremgik det, at ministeriet har ignoreret et tillæg for tone- og impulsstøj, hvilket skulle have bidraget til, at færre naboer har krav på kompensation. Det er dog forkert, skriver ministeriet i en mail til Ingeniøren:

‘Tone- og impulsstøj er i forvejen regnet ind i de erstatningsniveauer, den uafhængige myndighed på området, Ekspropriationskommissionen, har fastsat. Ekspropriationskommissionen skriver i en ny afgørelse fra februar i år, at det vil være forkert at give et særskilt tillæg for tone- og impulsstøj, da kommissionen allerede har taget højde herfor ved fastsættelsen af erstatningerne,’ hedder det i mailen, der fortsætter:

‘Desuden er der en misforstået præmis om, hvordan erstatningerne fastsættes i dag, inden den nye nabopakke træder i kraft: Nemlig at de afhænger af støjgrænsen i Københavns kommunes påbud. Det er ikke tilfældet. I dag afhænger erstatningerne af den faktiske støj fra byggeriet, ikke fra tilladelsen. Så når Københavns Kommune som følge af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser udsteder påbud med en højere støjgrænse, fører det ikke til øgede erstatninger.’

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>