IBM om Se og Hør-skandalen: ‘En rigtig alvorlig sag’

Opmærksomheden er blevet rettet mod IBM, med BT’s historie om, at det var en systemspecialist hos IBM, som gennem fire år solgte meget private betalingsoplysninger fra Nets’ databaser til Se og Hør-journalister.

Læs også: Avis: IBM-medarbejder er Se & Hørs ulovlige kilde

Men det er meget lidt, som IBM vil sige om sagen.

»Det er en rigtig alvorlig sag,« siger IBM’s pressekoordinator Karsten Stokking, da Version2 får fat på ham, men derudover vil han ikke udtalelse sig eller svare på spørgsmål, udover at læse op fra den skriftlige melding, som IBM har forfattet:

»Beskyttelse af kundedata har allerhøjeste prioritet hos IBM, og vi tager denne sag meget alvorligt. Vi har allerede indledt en grundig gennemgang af sagen og arbejder tæt sammen med vores kunde (Nets, red.) for at gennemføre en fuldstændig undersøgelse. IBM vil også samarbejde med de relevante myndigheder i det omfang, der er behov for det,« skriver IBM i den officielle melding om sagen.

Driften af de centrale it-systemer hos Nets blev i 2007 placeret hos IBM, og ved den lejlighed blev 71 medarbejdere flyttet med. Det skulle ifølge BT være en af disse personer, som endte med at sælge de private data til Se og Hør, et samarbejde som begyndte ved prins Joachims bryllup med prinsesse Marie i 2008.

IBM-medarbejderen skulle ifølge BT have solgt oplysninger til Se og Hør fra 2008 til 2012, hvor han blev fyret og dermed mistede adgangen til Nets’ database over transaktioner.

Inden da var både en lang række danske kendisser og medlemmer af kongefamilien blevet ofre for den ulovlige overvågning, hvor alle data om betalinger i ind- og udland blev lækket til Se og Hør, kort tid efter at kortet var kørt igennem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>