NemID: Ny Java-version giver problemer

Oracle frigav tirsdag to nye versioner af Java, og det kan igen give problemer for NemID, fortæller Nets, som har testet de nye versioner på forhånd. Det skriver Computerworld.dk.

Især er man ramt, hvis man bruger bestemte kombinationer af Safari-browseren og Mac OS X, men problemerne vil typisk forsvinde, hvis man skifter til en anden browser, oplyser Nets.

Problemerne er dog ikke alvorlige og går ikke ud over sikkerheden, så alle anbefales at installere de nye Java-versioner, Java 7 update 55 og Java 8 update 05. Hvis fejlen udløses, kan det medføre sikkerhedsadvarsler, som dukker op flere gange, eller at NemID ikke vil køre korrekt.

Nets har onsdag morgen offentliggjort en vejledning, som fortæller, hvordan man bør forholde sig, hvis man oplever problemer.

I oktober sidste år blev NemID lagt ned af en ny Java-opdatering, som lukkede en stribe alvorlige sikkerhedshuller. Nets blev dengang nødt til at bede danskerne om at vente med en kritisk opdatering, som lappede 23 alvorlige sikkerhedshuller. Det viste sig, at Nets ikke havde for vane at teste på forhånd, om nye Java-opdateringer var fuldt kompatible med NemID, men det blev der lavet op på efter episoden i oktober.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>