Nets advarer: Ny Java giver bøvl med NemID

To nye versioner af Java er netop blevet frigivet som: Java 7 update 55 og Java 8 update 05.

Nets har testet dem i forhold til NemID. Og der er problemer.

“I forbindelse med disse tests har vi konstateret uhensigtsmæssigheder i forhold til brugen af NemID. Dette kan ramme alle brugere, men i særdeleshed brugere, der benytter bestemte kombinationer af Safari og Mac OS X,” fortæller Søren Winge, der er pressechef i Nets, og han fortsætter:

“Derfor publicerer vi en vejledning på vores hjemmesider, hvor man som bruger kan se, hvordan man bedst håndterer dette. Den bliver lagt på nemid.nu fra morgenstunden (onsdag den 16. marts, red.),” lyder det fra Søren Winge.

Du skal opdatere trods problemer
Til trods for, at der er uregelmæssigheder, anbefaler Nets stadig, at du opdaterer til de nye versioner på grund af sikkerheden.

“Der er ikke tale om sikkerhedsproblemer, det er alene uhensigtsmæssigheder, der kan være irriterende, eksempelvis i form af at en sikkerhedsadvarsel dukker op flere gange eller, at NemID ikke indlæses korrekt,” siger han.

Og den hurtige løsning er, at man skifter til en ny browser.

“Hvis man som bruger af Safari-browseren oplever uhensigtsmæssigheder med brug af NemID efter opdatering af Java-softwaren, så kan man benytte en anden browser, eksempelvis Firefox,” siger Søren Winge.

Nets tester
Det er første gang, at Nets på forhånd melder ud om resultatet af en intern test af Java og NemID.

Testfasen har firmaet blandt andet startet som en konsekvens af, at man i efteråret 2013 er blevet tilknyttet Oracles CAP-program.

Det giver Nets mulighed for at teste beta-versioner af Java overfor NemID inden de endelige versioner frigives af Oracle.

Nets fortæller, at man har varskoet Oracle om problemerne i forhold til NemID med de nye versioner af Java til Oracle.

Nets har tidligere oplevet problemer med NemID i forbindelse med en Java-opdatering. Det kan du læse mere om her:

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>