Nyt mobilbatteri lader på 30 sekunder

Den israelske start-up StoreDot præsenterede på Microsofts Think Next-konference en prototype på et batteri af nanokrystaller, der kan lades helt op på kun 30 sekunder, skriver BBC.

På konferencen er lykkedes det batteriet at blive ladt fuldstændigt op på kun 26 sekunder. Her blev det demonstreret mens det var monteret bagpå en Samsung S4, da det endnu er for stort til at blive integreret i en telefon.

»Vi tror, at vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og have en enhed, der er klar til salg om tre år,« siger grundlægger af virksomheden, Dr. Dorn Myersdorf til BBC.

Batteriet fungerer ved hjælp af selv-samlende nanokrystaller, som StoreDot selv beskriver som stabile, robuste kugler på 2,1 nanometer i diameter. Udover batterier benytter virksomheden nanokrystaller til blandt andet flashhukommelse og computerskærme.

Virksomheden forventer, at batterierne bliver 30 – 40 % dyrere at producere og omkring dobbelt pris i handelen i forhold til almindelige mobiltelefonbatterier.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>