Politiet ransager IBM og Nets for beviser i Se og Hør-sagen

Onsdag – to dage efter sagen om salg af betalingsdata fra Nets blev offentligt kendt – har politiet sendt folk af sted til Nets og leverandøren IBM for at sikre beviser til en eventuel retssag. Det skriver TV2, der har talt med Vestegnens politi.

»Vi er ude hos IBM og Nets for at se, om der er sket noget kriminelt. Vi kan hverken be- eller afkræfte, at der er begået en forbrydelse,« siger Carsten Jansson, vicepolitiinspektør, til TV2.dk.

Men foreløbigt er der ingen anholdelser i sagen, selvom identiteten på den hovedmistænkte it-medarbejder er kendt af politiet. Faktisk er politiet foreløbigt kun nået til at undersøge, om der kan være nogle paragraffer, som er overtrådt, og hvilke af dem sagen i så fald kan bygges på.

Misbrug og salg af transaktionsdata for kendte og kongeliges betalingskort stod på fra 2008 til 2012, hvorefter den pågældende medarbejder mistede adgang til disse data efter at have mistet jobbet hos IBM i en fyringsrunde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>