Rekord: Kun otte dræbt i trafikken i marts

I 1930’erne begyndte man at føre statistik for antal ofre i trafikken, og der har aldrig været under 10 ofre på en måned. Men kun otte mistede livet i trafikken herhjemme i marts. Det viser foreløbige tal fra Vejdirektoratet.

»Tallene fra marts måned bekræfter, at det overordnet set går den rigtige vej med trafiksikkerheden herhjemme,« udtaler projektleder Stig Hemdorff fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

»Og de er endnu mere bemærkelsesværdige, eftersom marts ikke var en vintermåned. Normalt får vi de laveste antal trafikdræbte i måneder med hård vinter, hvor folk kører langsomt og forsigtigt på vejene.«

Det er ikke muligt præcist at klarlægge årsagen til de lave tal for marts måned. Men generelle årsager til det faldende antal dræbte i trafikken kan være forbedret sikkerhedsudstyr i bilerne, kampagner mod for høj fart, bedre indretning af vejene og skærpede bøder og sanktioner, skriver Vejdirektoratet.

Også på andre fronter var marts en god måned rent trafiksikkerhedsmæssigt. Der var kun 195 ulykker med personskade, hvilket er det næstlaveste for en marts måned i de sidste ti år. Og der var kun 242 tilskadekomne mod 276 i samme måned sidste år.

Se hele statistikken her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>