Sådan ser det nye, vendbare USB-stik ud

I stedet for et væld af forskellige størrelser og typer af USB-stik skal fremtiden byde på bare én slags, som er lille, vendbar og har samme format i begge ender af kablet.

Sådan lyder det fra The USB Implementers Forum, der står bag USB-standarden og nu er ved at være klar med en afløser for det allestedsnærværende stik. For første gang viser organisationen nu billeder af, hvordan det nye stik forventes at blive – med forbehold for ændringer, inden standarden bliver støbt i beton.


Det nye USB-format sammen med de nuværende stik og porte. Det endelige design kan nå at ændre sig lidt. Foto fra The USB Implementers Forum

Modsat i dag, hvor hver ende af et USB-kabel har forskellige stik, oprindeligt for at undgå kortslutning, vil den næste USB-standard som udgangspunkt have samme stik i begge ender. Og ligesom Apples Lightning-stik vil man kunne vende stikket begge veje.

For at kunne bruge samme stik til både mobiltelefoner og computere bliver den nye USB-port i sagens natur noget mindre end den nuværende standard-USB-port. Samtidig bliver den maksimale båndbredde hævet fra 5 gigabit pr. sekund til 10 gigabit.

Den nye USB-standard får navnet Type C, hvor Type A kort fortalt er det oprindelige USB-stik, og Type B er de små varianter til kameraer og telefoner.

Ifølge The Verge bliver Type C-standarden færdiggjort i midten af 2014 og vil være klar til produktion senere på året. Men hvor hurtigt pc-producenterne begynder at udstyre deres hardware med den nye port, er uvist og afhænger i klassisk hønen og ægget-stil af, hvad det vil kunne bruges til af udstyr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>