‘Stærk’ netneutralitet og stop for roaming vedtaget i EU-parlamentet i dag

Den store lovpakke om telemarkedet, som EU har arbejdet på i årevis, er torsdag ved middagstid blevet stemt igennem Europa-Parlamentet. Dermed har politikerne, i samarbejde med embedsværket i Europa-Kommissionen, nu vedtaget nye regler om netneutralitet og et farvel til de forhadte roaming-overpriser på tale, sms og data i EU. Det skriver Europa-Kommissionen.

Sidste trin i lovarbejdet er dermed Ministerrådet, hvor de enkelte medlemslande skal sige god for telepakken.

Venstre-politiker Jens Rohde, der i Europa-Parlamentet sidder i den liberale gruppe, har haft en hovedrolle i arbejdet med afskaffelsen af roaming-konceptet, og han glæder sig i en pressemeddelelse over resultatet.

Læs også: Sådan kom EU-forbuddet mod roaming-priser på bordet

»For et år siden troede ingen på, at det kunne lade sig gøre at samle flertal for det forslag. Ved tidligere afstemninger havde der været massivt flertal imod afskaffelse af roamingafgifterne. Derfor er jeg meget glad for i dag at konstatere, at så bredt et flertal tilslutter sig forslaget,« udtaler han.

Fra venstre side af salen, hos de grønne, hvor det svenske Piratparti hører til, har der undervejs været stærk kritik af pakken, fordi de nye regler om netneutralitet gav teleselskaberne lov til at tage betaling for ’specialtjenester’, uden at definere det nærmere. Men et ændringsforslag til reglerne om netneutralitet, der strammer reglerne op, fik i sidste ende flertal i parlamentet, og dermed kan Piratpartiet nu også tale varmt om lovpakken.

Læs også: EU siger ja til at afskaffe roaming – Piratpartiet protesterer

»Gudskelov var et flertal af parlamentets medlemmer i dag fornuftige og stemte for at opretholde princippet om netneutralitet i EU. Forslaget fra Kommissionen, som i praksis ville give de store internetudbydere fri bane til at diskriminere brugere efter eget valg, er blevet revideret. Afstemningen i dag sikrer eksplicit netneutralitet og vil forhåbentligt sikre lige forhold for alle online services og brugere, og vil skabe et mere åbent net-miljø, der opfordrer til innovation,« skriver Amelia Andersdotter i en pressemeddelelse.

Læs også: Piratpartiet advarer mod EU’s nye telepakke: »Uansvarlig populisme«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>