Steria fyrer 10 ansatte og får norsk direktør

En ny organisering af de tre kontorer i Skandinavien har ført til en fyringsrunde hos konsulentfirmaet Steria, som kort før påske sagde farvel til 10 medarbejdere ud af 132.

»Den nye måde at organisere os på ændrer dynamikken lidt både i forhold til de kompetencer, vi skal bruge, og mængden af dem. Vi har opsagt 10 medarbejdere lige før påske, primært i mellemleder-lag og i delivery-lag. Der er ikke noget drama eller nogen, der er overraskede over, hvad der sker. Vi bliver nødt til at ændre os, ligesom markedet gør,« siger Jesper Knap, COO for Steria i Danmark, til Version2.

Ændringerne har nemlig været længe undervejs, og sammensmeltningen med de norske og svenske kolleger begyndte således at tage form tilbage i januar.

I stedet for at have tre adskilte kontorer i Skandinavien skal de tre lande nu i høj grad samarbejde. Ledelsen bliver også fælles for alle tre lande, så den tidligere danske direktør, Peter N. Østerby, nu er stoppet i den rolle.

»Han har fået mulighed for at fortsætte internationalt i koncernen, mens vores skandinaviske direktør bliver CEO i Danmark. Jeg har den daglige ledelse som COO,« forklarer Jesper Knap.

Formålet med ændringerne er at udnytte specialviden i alle tre lande i stedet for kun at bruge den ét sted. Det gælder især til kunder i brancher, som ikke er så udbredte – for eksempel oliebranchen i Danmark.

»Kunderne kræver mere og mere domænekendskab. Der er ikke mange olie- og gaskunder herhjemme, men dem, vi har, kræver et godt kendskab til industrien. Og i Norge er der jo en stor olieindustri. Det kan vi udnytte ved at lave fælles kompetencepuljer på tværs af landene,« siger Jesper Knap.

Det kan også gå den anden vej, for eksempel ved at udnytte den viden, som de danske Steria-folk har fået opbygget om told og skat, da Steria udviklede et import/eksport-system til Skat i Danmark.

»Vi har eksporteret systemet til for eksempel Cypern, og vi vil også gerne sælge det i Norge og Sverige. Og Skat i Norge har ikke så mange at spejle sig i med de samme udfordringer. Der er kun én af den slags i Norge, men der er jo et par stykker i Skandinavien,« siger Jesper Knap.

Læs også: Kæmpe fusion vil skabe it-konsulenthus med 36.000 ansatte

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>