Svensk internetudbyder stopper overvågning efter EU-dom

Næppe havde EU-domstolen afsagt sin dom i sagen om, hvorvidt EU’s telelogningsdirektiv er i strid med unionens menneskerettighedskonvention, før den svenske internetudbyder Bahnhof havde stoppet al overvågning af kunderne.

»Bahnhof afbryder al datalagring med omgående virkning. Desuden sletter vi de oplysninger, som allerede er lagret,« udtaler direktør Jon Karlung fra Bahnhof ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: EU-Domstolen dømmer telelogningsdirektiv ugyldigt


Foto: Bahnhof.se

Bahnhof er i forvejen kendt som en lidt excentrisk internetudbyder, som tilbyder hosting i en nedlagt atombunker i Stockholm, der efter firmaets eget udsagn er indrettet på en måde, der ville være en James Bond-skurk værdig. Bahnhof har også lagt hosting-plads til Wikileaks.

EU-domstolens afgørelse kan betyde, at alle medlemslandenes telelogning baseret på EU-direktivet ligeledes er ulovlige, men i Danmark er det uvist, hvorvidt det også gælder den danske sessionslogning, som er pålagt internetudbyderne.

Læs også: Professor efter EU-dom mod telelogning: Sessionslogning skal væk

Telelogningen har været kritiseret gennem flere år for både at pålægge en unødvendig stor arbejdsbyrde på teleselskaber og internetudbydere og samtidig krænke kundernes privatliv.

»Vi har hele tiden forsøgt at beskytte vores kunders privatliv. Det er utrolig glædeligt, at selveste EU-domstolen nu er kommet frem til samme standpunkt, som vi har haft hele tiden,« udtaler Jon Karlung fra Bahnhof.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>