Telia beskytter kun VIP-kunders data fuldt ud

Er du kunde hos Telia, og har du ikke såkaldt VIP-status, så kan teleoperatørens interne medarbejdere godt snage i almindelige privatkunders telefonregning og opkald, uden det fremgår af Telias systemer. Det fortæller DR Nyheder.

VIP-status gives for eksempel til folk, der er udsat for ‘stalkere – altså folk med en sygelig interesse for deres færden. I princippet kunne alle kunder hos Telia få denne beskyttelse.

»Der er ingen faste regler for, hvornår en kunde kan få “VIP-status”, og der er ingen på forhånd fastsatte grupper af kunder, som kan eller ikke kan få aktiveret funktionen, så principielt kan alle få det, oplyser kommunikationsmedarbejder David Engstrøm til DR Nyheder og fortsætter:

»Funktionen i vores interne systemer bruges dog kun i tilfælde, hvor vi vurderer, at særlige omstændigheder gør det nødvendigt at kunne følge med i, hvem der tilgår kundens oplysninger.«

Både TDC og 3 logger i udgangspunktet alt, hvad medarbejderne foretager sig i forhold til kundernes oplysninger. Når Telia ikke har digital logning på, hver gang en medarbejder tilgår en kundes oplysninger – uanset, om det er en VIP eller ej – så skyldes det, at det er dyrt og besværligt at gemme så mange data, oplyser selskabet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>