Test: Lækker Asus-bærbar med vild opløsning



Låget på Asus UX301 er dækket af glas og har et diskret mønster. Vi tog den med ud i påskesolen for at få det frem i lyset.

Det er mange ting, som spiller sammen, og får Asus Zenbook UX301 til at være en lækker bærbar: Den kraftige processor, den store touchpad og den hurtige SSD-disk.

Men det er skærmen på 13,3 tommer, som med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels får UX301 til at skille sig ud. Der er stadig flere bærbare på markedet fra blandt andet Samsung og Toshiba med en lignende opløsning – men UX301 er den første, vi har haft mulighed for at teste i et par uger.

Som sagt har vi set skærme med høj opløsning på små enheder før, men med de tidligere versioner af Windows har det sjældent været et lykkeligt ægteskab. For indtil Windows 8 har ikonerne, menuerne og lignende ikke været i stand til at skalere på en tilfredsstillende måde, hvorfor et forstørrelsesglas har været obligatorisk, når det kom til Windows og små skærme med høje opløsninger.

Med Windows 8 er de problemer, stort set, løst. For systemet skalerede i vores test ganske glimrende, så det var til at arbejde med – og endda bruger sine fingre på den fine touchskærm.

God skærm – men du skal have et behov
Vores vurdering er dog samtidig, at du skal have et formål med at købe en bærbar med 2.560 x 1.440 pixels skærm i stedet for en standard HD-skærm på 1.920 x 1.280 pixels. For med den mere effektive skalering ligner programmer som Windows og Word sig selv – og du skal være usædvanlig skarpøjet for at kunne spotte forskellen mellem de to opløsninger i almindelige programmer.

Anvender du derimod din bærbare til billedbehandling eller lignende, er højere opløsning altid velkomment, specielt hvis du samtidig ønsker en pc med lidt kraft og en lav vægt. Alternativet er ellers nogle af Apples (tungere) bærbare med Retina-skærme eller nogle af de tungere pc-baserede arbejdsstationer.

Skærmen er i øvrigt beklædt med Gorilla Glass 3 for at undgå, at den den bliver ridset.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>