Universitet: Dit swipe er så unikt, at det kan sikre din telefon

Et studie på universitetet Georgia Tech kan måske bane vejen for fremtidens låsemekanisme på smartphones og tablets.

Ifølge en nyhedsartikel publiceret af universitetet selv har cybersikkerhedsfolk lavet et studie, hvor de har testet en slags detektor, der kan registrere, hvordan den enkelte bruger sin finger til at swipe hen over sin smartphone eller tablet.

Det kan derfor bruges som et sikkert værktøj til at sikre, at der ikke er andre, der giver sig selv adgang, hvis de eksempelvis har din kode.

Systemet hedder LatentGesture og var næsten 98 procent præcis på smartphones og 97 procent på tablets.

»Systemet lærer en persons ‘touch-signatur’ for derefter konstant at sammenligne det med, hvordan den nuværende bruger interagerer med devicet,« siger Polo Chau, en af de assisterende professorer, som har været med til at lede studiet.

Det fascinerende ved studiet var, at det viste, at hver mands måde at swipe på er lige så unik som et fingeraftryk.

»Nogle glider den hurtigt til siden med et hurtigt swipe. Andre flytter den gradvist på tværs af skærmen. Alle prikker til skærmen med forskellige tryk,« siger den assisterende professor.

Ifølge professoren har de programmeret systemet til at kunne memorere og genkende fem touch-signaturer. Også her var systemet enormt effektivt til at genkende og skelne mellem de forskellige tryk.

»Denne feature kan blive brugt, når et barn bruger sin fars tablet. Systemet vil kunne genkende hendes touch-signatur og give hende adgang til at bruge devicet. Men hvis hun forsøgte at købe en app, ville systemet forhindre det,« siger en andetårsstuderende, Premkumar Saravanan, der også har været med på projektet.

LatentGesture er ikke det første af sin slags. På Illinois Institute of Technology har forskeren Cheng bo og hans kolleger udviklet, hvad de kalder SilentSense. Som med LatentGesture er der tale om software, som alene ud fra telefonens indbyggede sensorer opbygger et kendskab til den enkelte brugers måde at interagere med touchskærmen på. I en test blev 100 brugere bedt om at bruge telefonens berøringsskærm på normal vis. SilentSense var i stand til at identificere telefonens rette ejer med 99 procents nøjagtighed efter 10 berøringer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>