Avis: Google vil opsende 180 internet-satellitter

Luftballoner, droner og nu satellitter. Google tager flere og flere midler i brug for at levere internet til regioner med dårlige eller ingen forbindelser og dermed udvide basen af potentielle kunder til sine tjenester.

Ifølge Wall Street Journal planlægger Google til en start at investere mere end fem milliarder kroner i 180 små satellitter. Derefter kan projektet udvides efter behov, og antallet af satellitter kan vokse til det dobbelte.

Avisens anonyme kilder oplyser, at projektet skal ledes af Greg Wyler, der er stifter af virksomheden O3b Networks, som netop leverer satellitkommunikation. Wyler har mellem 20 og 30 mand under sig på projektet hos Google.

Silicon Valley jagter offline-kunder

Googles satellitter er kun det seneste i rækken af amerikanske teknologikæmpers forsøg på at levere internetforbindelser til områder, der ikke har en seriøs digital infrastruktur, og hvis beboere derfor ikke kan købe digitale tjenester. Både Facebook og Google planlægger at udrulle internetforbindelser ved hjælp af droner, ligesom Googles Project Loon skal give landdistrikter bedre internet ved hjælp af højtflyvende luftballoner.

»Internetforbindelse forbedrer folks livskvalitet betragteligt. Men alligevel har to tredjedele af verdens befolkning ingen adgang til det,« udtaler en talskvinde fra Google, der afviser at komme med uddybende oplysninger om satellitprojektet.

Allerede i 1990′erne forsøgte virksomheden Teledesic sig faktisk med at udrulle internetforbindelse via satellitter, men projektet blev droppet på grund af tekniske vanskeligheder og omkostninger, der løb løbsk.

Ifølge Roger Rusch, chef for virksomheden Telstra, der rådgiver satellitindustrien, er Googles projekt også helt urealistisk. Han mener, at satellit-eventyrets omkostninger bliver mangedoblet og måske vil komme op omkring 100 milliarder kroner.

»Det kommer til at koste meget mere, end de kan forestille sig i dag. Det er præcis den slags luftkasteller, vi har set før,« udtaler Rusch.

Ud over det økonomiske aspekt skal Google også koordinere med andre satellitoperatører, så de mange nye satellitter ikke kommer i vejen for deres kredsløb.

Detaljerne fra Google er ekstremt sparsomme, og der foreligger ingen tidshorisont for projektet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>