Blog: Derfor er storage vigtigere end nogensinde

Fire markante teknologitrends i dette årti vil stille enorme krav til virksomhedernes infrastruktur, og det hele står og falder med storage. Hvad der var tidssvarende i går, kan blive en klods om benet i morgen. Er din virksomhed klar til at imødegå udfordringerne?

I dag bruger de fleste store virksomheder allerede teknologier som cloud, mobilitet, sociale netværk og Big Data til at følge med udviklingen og holde sig på toppen. It-analysefirmaet IDC har udpeget disse områder som de fire grundpiller inden for informationsteknologi i dette årti – og IDC spår, at disse områder vil tegne sig for 80 procent af al vækst inden for it-forbrug frem mod 2020.

Hårdt pres på infrastrukturen
Den hastige digitale udvikling stiller helt nye krav til it-infrastrukturen i de fleste store virksomheder – især når det gælder storage-arkitekturen. Mange virksomheder sidder fast i en håbløst forældet arkitektur, som oprindeligt blev udviklet til at understøtte de traditionelle harddiskbaserede storagesystemer (HDD). Men i takt med at de nye teknologier bliver implementeret på stor skala i virksomhederne, skal der helt andre muskler til i deres storage-infrastruktur.

Nogle af de største storage-udfordringer, som mange virksomheder mærker i dag, er:
* Data er bundet til bestemt hardware
* Krav om betydelig ledig kapacitet for at overholde betingelserne i serviceaftaler
* Storage-infrastrukturen er ikke optimeret til det overordnede datacenter/cloud-økosystem

Det er især vigtigt at sikre, at man bruger flash-storage (som også kaldes SSD – Solid-State Drive) som supplement til HDD-drev. På den måde kan man eliminere problemer med forretningskritiske applikationer som e-handel, virtualisering, cloud og Big Data, der fungerer bedst med denne storage-arkitektur.

Vigtige krav til ny løsning
Og hvad skal virksomhederne så gå efter, når de beslutter sig for at tage skridtet og modernisere deres storage-infrastruktur? Der er nogle vigtige krav, som virksomhedernes nye løsning skal give dem mulighed for:
* Købe, implementere og udvide deres storagekapacitet efter behov
* Tilpasse sig til deres skiftende forretningsmæssige behov uden ændringer
* Håndtere deres data intelligent for at sikre, at virksomheden er på forkant med udviklingen

Seks gode råd til it-chefen
Når it-chefen skal i gang med at kigge på en ny løsning, er der seks elementer, som bør indgå i overvejelserne:

  1. Flash-storage: Flash er den eneste teknologi, der kan levere den nødvendige hastighed til de mange belastninger og applikationer.

  2. Udnyt og optimer din storage: Selvom Flash bør være en vigtig del af den nye storage-strategi, kan man sagtens bruge andre teknologier. Din arkitektur bør kunne understøtte rene flashdrev, hybriddrev og ældre harddiskdrev i en og samme løsning.

  3. Fleksibilitet: Teknologien bliver mere og mere avanceret, og det går stærkt. Derfor skal du sikre, at din arkitektur er fleksibel nok til at understøtte nye løsninger, uden at det er nødvendigt med løbende og dyre opdateringer.

  4. Hold styr på omkostningerne: Hvis du ikke har den rigtige storage-arkitektur, kan omkostningerne hurtigt løbe løbsk. Flash kan være en dyr fornøjelse, så du skal sikre, at din flash-løsning giver dig god værdi for pengene. Samtidig kan du sagtens bruge ældre storage-teknologier til data, der ikke kræver samme hastighed som flash.

  5. Vælg en dokumenteret løsning: Mange storage-leverandører har ikke erfaring med store virksomheder, og de har ikke nødvendigvis føling med alle de faktorer, der danner grundlag for strategiske beslutninger i virksomheder. Din storage-arkitektur skal være dokumenteret til at virke i store virksomheder, hvilket vil sige, at den skal være langtidsholdbar, pålidelig og robust – ligesom din eksisterende NAS- eller SAN-arkitektur.

  6. Avanceret funktionalitet: Den vigtigste funktionalitet er automatiseret niveaudeling, så storage-løsningen kan optimere alle diske i infrastrukturen og sikre, at du får det maksimale ud af din investering.

Det ligger fast, at storage er en meget vigtig og ofte undervurderet del af de store virksomheders manøvredygtighed fremover. Husk at kigge nærmere på, om I er klar til fremtiden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>