Blog: SCOTUS om patenter, fortsat…

I hele denne sæson har USAs Højesteret haft en række patentsager på programmet og der faldt dom i to af dem igår.

Limelight Networks, Inc. v. Akamai Technologies, Inc.

Nautilus, Inc. v. Biosig Instruments, Inc

og i begge sager, som i de forrige, får den særlige Patent-appel-ret (“Federal Circuit”) dask.

I den første sag bliver rigtig mange meget brede process-patenter, herunder software patenter, skudt i sænk.

Specifikt siger dommen, at hvis intet firma gennemfører alle trin i patentet, men flere forskellige parter hver i sær gennemfører et udvalg, er patentet ikke overtrådt.

I den anden sag bliver det gjort klart at patenters beskrivelse skal være præcis nok til at fagfolk kan se hvad der foregår.

Det tager også en masse vage patenter ud af vandet.

Alt i alt har Federal Circuit ikke haft en eneste sejr i højesteretten denne sæson og adskellige af deres “doktriner” er dømt ude.

Mange af USAs patentproblemer opstod da Kongressen oprettede FC og gav den ansvaret for alle appelsager vedr. patenter: FC’ anlagde en helt klar “jo flere patenter jo bedre” og både “process” og software patenter er deres (over-)fortolkning.

Højesteretten har ikke haft lejlighed til at tage stilling til selve det fundamentale spørgsmål, om man faktisk kan patentere software og forretningsprocesser, det har vi stadig til gode, men “sjovt nok” er der meget stor villighed til at bilægge sagerne hver gang nogen prøver at få det spørgsmål helt til tops.

Jeg håber at nogen i EU følger med i USAs patentgenvordigheder og lærer af deres fejltagelser…

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>