Chrome dropper alligevel ikke URL’en

Chrome-brugerne får lov at beholde deres udsigt til hele webadressen som standard på Googles desktop-browser. Et forsøgsprojekt, der ville skjule URL’en, er nemlig nu tilsyneladende blevet sat på hold. Det skriver Cnet.com.

Historien er baseret på en kommentar fra det åbne udviklingsarbejde bag Chrome, hvor Origin Chip, som projektet blev døbt, nu til dels er blevet sat på stand-by. Funktionen var ellers blevet implementeret i ’kanariefuglsversionen’ af Chrome, altså den mest eksperimentelle, og kan også hentes frem i den normale udgave af Chrome på Windows med en ekstra kommando.

Hvorfor Chrome-udviklerne ikke fortsætter for fuld kraft med Origin Chip står ikke klart, men der har været en blandet modtagelse af konceptet, som kun viser brugeren det domæne, man befinder sig på, altså for eksempel ‘version2.dk’, i stedet for at vise hele webadressen. Den ville så kunne klikkes frem.

I stedet for et adressefelt i hele vinduets bredde, skulle der så være en søgeboks. Fordelene ville være – udover måske at spare noget plads – at få gjort det endnu tydeligere, hvilken webside du er på, for eksempel for at forhindre phishing-angreb.

De færreste taster også i dag lange links ind for at finde en side, men bruger i stedet en søgemaskine eller links. Alligevel er mange glade for at kunne se hele adressen, da det især for lidt webkyndige giver en del information.

Du kan afprøve funktionen ved at taste “chrome://flags/#origin-chip-in-omnibox” i adresselinjen i Chrome til Windows og så aktivere Origin Chip-funktionen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>