Danske forskere vil få 4G-telefoner til at køre længere på en opladning

4G giver mulighed for mere båndbredde til mobiltelefonen, men den høje hastighed har sin pris. Det er nemlig vanskeligt at konstruere 4G-sendere, som ikke tærer uforholdsmæssigt meget på batteriet. Nu vil danske forskere forsøge at løse problemet.

Et projekt mellem Aalborg Universitet og Agilent Technologies har fået 1,5 millioner kroner i støtte fra Innovationsfonden til at udvikle en måleplatform, som skal gøre det muligt at konstruere 4G-sendere, der er mere effektive.

Problemet i 4G-sendere er, at modulationen af signalet giver en høj peak-to-average-power-ratio, som gør det svært at forstærke signalet. Dermed er senderne mindre effektive, og så bliver der brugt mere strøm, så telefonerne skal oplades oftere.

Man kan forbedre effektiviteten ved at lade forsyningspændingen til senderen følge signalvariationen, men det kan give forvrængning, som der så skal kompenseres for, og det har vist sig at være vanskeligt.

Det er det problem, som det danske projekt skal løse ved at finde frem til bedre modeller og metoder til kalibrering. Løsningen ligger dog ikke lige om hjørnet, da det danske projekt er sat til at løbe over de næste tre år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>