Facebook vil dele din browserhistorik med annoncører

Facebook vil bruge informationer fra apps og hjemmesider i brugernes browserhistorik til at målrette reklamer. Det skriver The Verge.

Det betyder, at annoncører får mulighed for at samle information om facebook-brugere i en sådan grad, at et besøg på Elgigantens hjemmeside kan føre til et tilbud på et nyt tv i dit Facebook-feed.

Den form for interessebaseret reklame er ganske vidt vist udbredt på nettet, men Facebook har hidtil kun gemt data fra browserhistorikken af sikkerhedsårsager. Ændringer, som snart bliver rullet ud i USA, betyder, at brugerne aktivt skal fravælge funktionen, en såkaldt opt-out.

Læs også: 30 millioner små virksomheder på facebook

Facebook affejer kritikken af den nye reklamestrategi ved samtidig at annoncere forbedrede muligheder for privatindstillinger. I de kommende uger vil de amerikanske brugere opleve, at reklamerne får følgeskab af en drop-down menu, som giver dem mulighed for at sortere annoncer fra – så de for eksempel aldrig behøver at se en reklame for et tv igen.

I første omgang rammer ændringerne som sagt det amerikanske marked, men Facebook forventer at brede det ud på verdensplan i løbet af de kommende måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>