Google køber minisatellitter til at overvåge hele kloden

En boks i skyen eller slet og ret Skybox. Det er navnet på det amerikanske satellitfirma, som Google nu køber for en værdi af cirka 2,8 milliarder kroner sammen med firmaets 120 ansatte. Længe har der verseret rygter om, at Google vil sende flokke af minisatellitter op for at dække kloden med internet, og nu tyder det på, at rygterne kan være sande, skriver Wall Street Journal, der også var avisen, der bragte de første rygter til torvs.

Læs også: Avis: Google vil opsende 180 internet-satellitter

Skybox har i hvert fald bevist, at de er unikke på deres område. Allerede i november sidste år sendte de en 110 kilogram satellit ved navn SkySat-1 op med et kamera om bord. Satellitten sendte nogle meget overbevisende videoer ned til Jorden, som var de første kommercielt tilgængelige high-resolution optagelser fra rummet. Klip på Youtube viser blandt andet skyskraberen Burj Khalifa, der kaster skygger over Dubai, mens man ser biler køre rundt og et fly passere på himlen. Samme kamera har også vist detaljerede billeder af opstanden i Kiev med røgskyer drivende hen over husene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>