Google ramt af ny konkurrencesag: Google Play-konkurrent klager til EU

Juristerne hos Google har fået endnu en sag, de skal forholde sig til. Et portugisisk firma, som driver en Android-markedsplads, har nu sendt en formel klage til EU’s konkurrencemyndigheder over Google, som ifølge den portugisiske konkurrent gør livet svært for alle andre markedspladser end Googles egen. Det skriver Wall Street Journal.

Google har med Android fået over 80 procent af verdens smartphone-marked, og med den position følger særlige krav om ikke at udnytte den høje markedsandel til at promovere egne produkter på andre områder. Og det mener portugisiske Aptoide altså, at Google gør. Ifølge firmaet er det gennem årene blevet gjort sværere og sværere at få lov at installere applikationer fra andre kilder end Google Play.

Læs også: Google risikerer indisk bøde på op til 27 milliarder i konkurrencesag

I et forsøg med en fokusgruppe, der blev bedt om at installere Aptoides app-store på en Android-telefon med Android 4.0, var det således kun en ud af fem, som gennemførte opgaven, mens det var fire ud af fem, der kunne gør det på en gammel Android 2.1-telefon.

Google er tidligere blevet anklaget for at tryne konkurrenterne i Google søgemaskine, fordi Googles egne tjenester fik en bedre placering end konkurrenternes. Den sag førte til, at Google måtte ændre på præsentationen af søgeresultaterne.

Sidste år klagede en alliance af Google-konkurrenter, med Microsoft, Nokia og Oracle i spidsen, også over Googles fremfærd med Android, hvor telefonproducenterne er tvunget til at installere apps til Googles øvrige services, hvis de vil have den fulde udgave af Android. Den sag har EU-myndighederne endnu ikke formelt åbnet, men de indledende undersøgelser er på vej, lyder meldingen.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>