Minecraft får piger til at interesse sig for kodning

I USA kører i øjeblikket en stor kampagne for at gøre skolebørn interesserede i kodning. I spidsen for kampagnen står organisationen Code.org, en organisation som er sponseret af selskaber som Amazon og Google og personer som Bill Gates og Mark Zuckerberg. Ideen er at gøre kodning til en del af skolernes pensum, og det har været så populært, at selv præsidenten har gjort reklame for kampagnen.

Men hverken millioner af dollars eller opbakning fra Barack Obama er nok til at gøre kodning mainstream. Slet ikke hvis pigernes interesse skal vækkes. Det mener i hvert fald den amerikanske blogger og journalist, Nitasha Tiku, som i et indlæg i New York Times opfordrer til at bruge computerspil som motivationsfaktor.

Læs også: Kode-kurser til børn breder sig til hele landet

20.000 amerikanske lærere fra børnehaveklassen til gymnasiet har vedtaget kodning som en del af elevernes pensum. Alligevel planlægger så få som 0,4 procent af de piger, der søger ind på college at tage et fag i datalogi, og antallet af kvindelige dataloger er faldet fra 36 procent i 1984 til 14 procent i 2013. Og ubalancen fortsætter.

Men udfordringen er ikke at få lokket pigerne ind i edb-klassen. Den består i at holde dem der. Natalie Rusk er forsker ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), og har blandt andet været med til at designe et open-source program kaldet ‘Scratch’, der giver børn mulighed for at kode spil og animationer og dele tips og tricks med hinanden.

Hun mener, at det handler om møde børnene, der hvor de er. I stedet for at lære dem at programmere i faste rammer, skal de programmere det, de har lyst til. Her kommer det svenske spil Minecraft blandt andet ind i billedet. For mens Code.org er langt fra mainstream, er Minecraft nøjagtigt det modsatte.

Læs også: Minecraft-model skal engagere unge i kommuneplanen

Spillet, som er udviklet i Java, har 100 millioner registrerede brugere, der bygger fiktive verdener i 3D. Nøjagtig som med kodning handler det om at skabe noget, og spilelt er ligeså populært blandt drenge og piger.

Derfor mener Natalie Rusk, at der er en oplagt mulighed for bruge spil som Minecraft til at fange interessen for datalogi og kodning blandt pigerne. Det handler blot om at skabe de rigtige platforme, for når først de er kommet i gang, er interessen også plantet, og så forbliver den ofte, siger hun.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>