Ny Android L er klar til udviklerne

Siden begyndelsen har Googles Android-system brugt Dalvik-motoren til at afvikle applikationer, men i testudgaven af den kommende Android – med kodebogstavet ‘L’ – er Dalvik erstattet af den nye ART, som debuterede i Android 4.4, og som nu er sat som standard i testudgaven ifølge Google.

ART giver ifølge Google mulighed for bedre garbage collection og debugging end Dalvik, ligesom der er mulighed for ahead-of-time-kompilering, i stedet for just-in-time-kompilering. Dermed bliver koden kompileret én gang for alle, når en app bliver installeret på enheden, i stedet for at koden bliver kompileret hver gang app’en bruges, for at spare på lagerpladsen.

I alt har Google foretaget mere end 5.000 store og små ændringer i API’et til Android L, og det betyder blandt andet en række nye API’er til notifikationer og brugergrænsefladen.

Samtidig med testudgaven af Android L har Google også frigivet en betaversion af Googles udviklingsværktøj til Android-applikation Android Studio. Det har også fået understøttelse for nogle af de nye typer Android-enheder, som Android-udviklere nu kan prøve kræfter med i form af Googles satsning på Android til såkaldte ‘wearables’ – såsom briller eller ure – og til Android TV.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>