Rudersdal Kommune offentliggjorde 1749 børns CPR-numre i syv år

Mens efterhånden de fleste af Folketingets politikere har fået offentliggjort deres CPR-nummer i en protest mod politikernes håndtering af danskernes privatliv, har Rudersdal Kommune haft sin egen og langt større sag. I syv år lå et dokument med 1.749 børns CPR-numre nemlig på nettet. Det skriver TV2.dk.

Kommunen opdagede fejlen torsdag og skyndte sig at fjerne dokumentet, som rummede navne og CPR-numre på børn født i årene 1998-2001. Oplysningerne stod i et Excel-regneark, som på Vedbæk Skoles hjemmeside.

I et brev til forældrene til de 1.749 beklager Rudersdal Kommune fejlen og skriver, at man nu har gjort alt, hvad der er muligt, for at fjerne oplysningerne. Blandt andet er Google blevet kontaktet for at fjerne dokumentet fra søgecachen.

At dokumentet lå offentligt tilgængeligt i syv år, skyldes en ’menneskelig fejl’, oplyser kommunen. Siden dokumentet blev lagt på siden, har kommunen indført sikkerhedsprocedurer for personfølsomme oplysninger i digital form. Efter at fejlen blev opdaget, har alle kommunens skoler nu fået tjekket hjemmesiden for mulige fejl.

En af forældrene, Michael Petersen, er vred over kommunens læk af hans 13-årige datters CPR-nummer.

»Oplysningerne ligger stadig derude og kan misbruges fra nu af, og til min datter dør. Det er meget skræmmende at tænke på,« siger han til TV2.dk.

Eneste løsning er at give alle børnene et nyt CPR-nummer, mener han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>