Svine-formandens egen besætning ramt af MRSA

Besætningen hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen er på listen over de svinefarme, der er ramt af den resistente MRSA-bakterie. Det skriver Berlingske, som refererer et indslag i Radio24syv.

Erik Larsen fik i 2011 foretaget fire prøver i sin svinebesætning. En af prøverne viste sig at være MRSA-positiv.

»Det fik jeg besked om i lørdags. Men jeg har aldrig før fået den besked, – så det er meget overraskende,« siger Erik Larsen til Radio24syv.

Det er meget bekymrende, mener overlæge ved Odense Universitetshospital Hans Jørn Kolmos.

»Det er ubehageligt at vide, at Fødevarestyrelsen har ligget inde med den information. Erik Larsen skulle jo i givet fald have taget forholdsregler, og dem har han ikke haft nogen chance for at tage. Det er et stort svigt fra myndighedernes side. Sandsynligheden for, at Erik Larsen stadig har MRSA på sin gård, er ret stor,« siger han til Radio24syv.

Den bekymring deler Erik Larsen, som heller ikke mener, at det har været muligt for ham at tage de nødvendige forholdregler.

»Det er svært at tage særlige hensyn, når man ikke ved, at man har MRSA,« siger han til Radio24syv.

Fødevarestyrelsen vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men oplyser i en mail, at styrelsen ‘i øjeblikket er i gang med at kvalitetssikre analyseresultaterne fra de besætninger, der tidligere er konstateret MRSA-positive’.

Socialdemokratiet vil have undersøgt sagen nærmere.

»Det er dybt beklageligt. Vi vil nu stille spørgsmål til den konkrete sag og undersøge, om der skal reageres prompte,« siger partiets landbrugs- og fødevareordfører, Orla Hav, til Radio24syv.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>