Android fik touchskærm efter iPhone blev lanceret

Både hos Apple og Google arbejdede man i 2006 på højtryk for at få en revolutionerende telefon klar, i dyb hemmelighed, men først da Googles Android-folk så den første iPhone, kom Android-telefoner til at ligne det, vi kender i dag.

Det viser interne dokumenter fra Google, som er blevet offentliggjort i forbindelse med sagen mellem Samsung og Apple. It-mediet Recode har nemlig fået fat i Googles beskrivelse af Android fra både 2006 og 2007, altså de dokumenter, som blev fremlagt for mulige hardware-partnere.

Her fremgår det, at Android-telefonen i 2006 var baseret på trykknapper og dermed lignede en Blackberry-telefon med fuldt tastatur under skærmen. Systemet understøttede slet ikke touch-input. Men i 2007 var touch-skærmen blevet den primære input-mulighed, uden understøttelse af en stylus, en lille pegepind, som blev brugt især til Windows Mobile-telefoner.

I dokumentet fra 2006 fremgår det dog, at der ikke er noget i Android-arkitekturen, som forhindrer understøttelse af touch-skærme i fremtiden.

Det har tidligere været fremme, hvordan Android-folkene hos Google blev lamslåede, da de så iPhone-præsentationen, og derefter skiftede kurs. Den første, planlagte model, med fysisk tastatur på fronten, blev droppet, og touch-skærm blev vejen frem.

Omvendt var Android på det tidspunkt noget længere fremme end iOS hvad angår for eksempel multitasking og applikationer fra en åben app-butik, ligesom widgets allerede dengang var en del af Android.

Google købte Android i 2005 og var klar med den første Android-telefon i efteråret 2008. Telefonen Dream, som HTC producerede, havde også fuldt tastatur, som normalt lå gemt under skærmen og kunne skydes frem, men siden har kun ganske få Android-telefoner haft den mulighed.

Sagen mellem Samsung og Apple, som kører i disse dage, er endnu et kapitel i især Apples patentkrig mod konkurrenter. Ifølge Apple krænker Samsung fem Apple-patenter med telefonerne i Galaxy-serien, hvilket Apple mener bør udløse en bøde på over 10 milliarder kroner. Samsung har så svaret igen ved at sagsøge Apple tilbage, dog for et demonstrativt meget mindre beløb.

Læs også: Apple kræver milliardbeløb af Samsung i ny patentsag

Læs også: Patentsag tvinger hemmelige Apple-dokumenter frem: Derfor får IPhone større skærm

I Google-dokumenterne, som bliver hvirvlet op af retssagen, fremgår det også, at Android i 2006 havde lagt sig fast på Microsofts filsystem FAT32, fordi det var meget udbredt og kompatibelt. Det har siden betydet, at Android-producenterne skal betale Microsoft licens for hver telefon, der kører Android og dermed FAT32.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>