TV2-station hacket: Sendte Hitler-begejstret historie ud

»Hitler did nothing wrong.«

Sådan lød overskriften på en historie, som nyhedstjenesten Ritzau søndag aften modtog fra TV2 Østjylland. Men det var ikke ansatte på tv-stationen, som stod bag artiklen, der kun rummede den ene sætning. Andre havde fået adgang til tv-stationens konto hos Ritzau, lyder forklaringen. Det skriver TV2-nyhederne.

Redaktionschef Nick Horup forklarer, at nogen udefra har hacket tv-stationens konto, måske ved at aflure brugernavn og password, men hvad der mere præcist er sket, ved man ikke.

Den kortfattede artikel blev ikke bragt af nogen medier, selvom den røg ud via Ritzau, som de fleste danske medier abonnerer på. Den var trods alt for mærkværdig og opsigtsvækkende – men havde hackerne skrevet en mere sandsynlig, men falsk historie, kunne det have gået galt.

’Hitler did nothing wrong’ er sandsynligvis en henvisning til et internetfænomen for nogle år siden, hvor en afstemning om navnet på en ny sodavand fra Mountain Dew endte med topscore til netop ’Hitler did nothing wrong’.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>