Nu er det bekræftet: Ewire er gået konkurs

Siden betalingsleverandøren Ewire i fredags lukkede ned for sin tjeneste, har der ikke været anden information at hente, end at virksomheden er lukket, og at der vil komme ny information mandag den 14. april. Direktøren har afvist at udtale sig, og den lovede mandags-information er udeblevet.

På diverse internetfora har kunder spekuleret i, hvad der vil ske med deres indeståender, hvis Ewire skulle vise sig at være gået konkurs – hvilket jo ikke var sikkert, så længe Ewire ikke ville udtale sig.

Version2 kan nu løfte sløret for, at Ewire har indleveret en konkursbegæring til Finanstilsynet, og at virksomheden har fået inddraget sin tilladelse til at udbyde betalingstjenester og udstede elektroniske penge.

Det fremgår af et dokument fra Finanstilsynet, der slår fast, at Ewire ikke har haft styr på økonomien.

»Ledelsen har således ikke påset, at Ewire Danmark A/S´kapital- og likviditetsberedskab til enhver tid har været forsvarligt, herunder sikret, at selskabet har tilstrækkelig likviditet til at opfylde sine forpligtelser. At selskabet igennem længere tid har haft et uforsvarligt kapital- og likviditetsberedskab underbygges nu også af, at selskabet har set sig nødsaget til at indstille driften og indgive konkursbegæring fredag den 11. april 2014,« skriver Finanstilsynet.

Nervøsiteten hos Ewires kunder beror på, at penge fra salg gennem en webshop, der benytter Ewire, ikke ryger direkte til sælgeren, men til Ewire. Ewire overfører derefter penge til sine kunder en gang om ugen – hver onsdag. Derfor kan Ewires kunder have penge for flere dages handel til gode i den konkursramte virksomhed.

Frank Rasmussen, der ejer webbutikken Nordic Region og er kunde hos Ewire, bekræfter mandag eftermiddag, at Ewire ikke har givet kunderne nogen information om konkursen, og hvad den kommer til at betyde.

Version2 arbejder på at få belyst, hvad konkursbegæringen vil betyde for kunders eventuelle indeståender.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>