Apple kræver milliardbeløb af Samsung i ny patentsag

Apple kræver nu erstatning fra konkurrenten Samsung, som Ifølge Apple har produceret mere end 37 mio. smartphones med funktioner, som Apple har patent på. I retssagen, som har været undervejs i over to år, kræver Apple over 2 mia. dollars, svarende til over 10,8 mia. kroner, i erstatning fra konkurrenten, skriver Computerworld.com.

Blandt funktionerne, som Apple anklager Samsung for at have kopieret, er blandt andet funktioner, som ”slide-to-unlock”, der er til for at undgå lommeopkald, løbende færdiggørelse af ord når man skriver, kontekstuelle links med kontaktinformation, universalsøgninger på både telefon og internet samt baggrundssynkronisering af data.

Juryen blev tirsdag blandt andet præsenteret for en video af tidligere Apple-direktør Steve Jobs, der allerede i 2007 demonstrerede ”slide-to-unlock”-funktionen på Macworld Expo. Hovedparten af Apples dokumentation består dog af interne Samsung-dokumenter, der ifølge Apple beviser, at funktionerne er kopieret.

Omvendt beskyldes Apple for at forbryde sig mod to Samsung-patenter om henholdsvis videotransmission og digital billedteknologi.

Sagen er endnu en i rækken af omdiskuterede retssager om softwarepatenter i USA. De selvsamme selskaber har tidligere i år fået afsluttet deres seneste indbyrdes sag, som endte med en erstatning på 929 mio. dollars til Apple.

Samsung mener ikke, at beskyldningerne holder vand, da Google har opfundet lignende løsninger i samme periode som Apple. Derudover peger telefonproducenten på, at omkring 40 $ pr. telefon er et meget stort beløb at forlange.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>