Karen Hækkerup får 100.000 opfordringer til at løslade CSC-mistænkt

I morgen formiddag afleverer formanden for det danske Piratparti, Rolf Bjerre, mere end 100.000 opfordringer til at løslade svenske Gottfrid Svartholm Warg i form af en international underskriftindsamling til justitsminister Karen Hækkerup.

Warg er varetægtsfængslet på femte måned og mistænkt for at have hacket CSCs mainframe og stjålet oplysninger fra politiet, CPR-registret og Schengens register over efterlyste personer.

Rolf Bjerre håber, at overrækkelsen af underskrifter til ministeren kan være med til at sætte politisk fokus på sagen.


Formanden for det danske Piratparti Rolf Bjerre

»Formålet er at få spredt ordet om denne her sag. Og det er mit håb, at justitsministeren bliver aktiveret af det og tænker, at det var da en sag, der var værd at sætte sig ind i. Men det er et håb,« siger Rolf Bjerre til Version2.

Underskriftindsamlingen blev oprindeligt startet af en mand fra Estland, men er blevet overdraget til Rolf Bjerre, da den estiske mand faldt i unåde i de digitale aktivistmiljøer på grund af en angiveligt upassende indsamling af penge.

Underskriftindsamlingen til fordel for Warg overgås ifølge Rolf Bjerre kun af indsamlingen mod salget af Dong til Goldmann Sachs. De er dog svære at sammenligne, da de små 200.000 underskrivere imod Dong-salget mest var danske underskrifter, hvor underskrifterne for løsladelse af Gottfrid Svartholm Warg kommer fra hele verden.

Læs også: CSC-mistænkt dansker sidder varetægtsfængslet på syvende måned – uden anklageskrift

Udover Gottfrid Svartholm Warg er en ung dansk mand også mistænkt i sagen. Han sidder varetægtsfængslet på tiende måned, og de lange varetægtsfængslinger afledte allerede i januar kritik hos Retspolitisk Forening.

Formand Bjørn Elmquist mente, at det var i strid med menneskerettighederne og påpegede, at så lange varetægtsfængslinger normalt bruges i forbindelse med personfarlig kriminalitet.

Retssagen mod den unge dansker og Gottfrid Svartholm Warg skal køre fra starten af september til slutningen af oktober, og indtil videre holdes de mistænkte stadig varetægtsfængslet med den begrundelse, at politiet frygter, at de vil slette eventuelle beviser.

Justitsminister Karen Hækkerup modtager personligt underskriftindsamlingen i morgen klokken 12 ved Justitsministeriet.

Læs også: Nye beviser i dansk hacker-sag: Politiet beder om hjælp fra Australien

Læs også: Åbne døre til hackersag: CSC-mistænkte fortsat fængslet trods protester

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>