Nu kan metro-entreprenøren larme op til 95 dB ved Marmorkirken

Med et nyt ‘strakspåbud’, det juridiske ord for en tilladelse, hæver Københavns Kommune fra i dag grænsen betragteligt for det lydniveau, som metroarbejdet ved Marmorkirken skal holde sig under. Fra 75 dB er loftet løftet til 95 dB. Det sker, fordi metroentreprenøren skal i gang med sprængningsarbejde, der har et højere peaknivau.

Ligesom på andre metrobyggepladser indgår sprængning som en del af betonnedbrydningen af det øverste af stationsvæggene.

Anlægsarbejdet på metrostationen ved Marmorkirken skal imidlertid fortsat holde inde kl. 18, siger Hans Christian Karsten, chef for Københavns Kommunes Center for Miljøbeskyttelse.

»Det har været nødvendigt for os at give metrobyggepladsen ved Marmorkirken en ny ramme for støjen på byggepladsen, fordi arbejdet netop nu går ind i en ny fase. Det betyder, at arbejdet kommer til at larme mere i dagtimerne end tidligere. Men påbuddet giver ikke tilladelse til støjende aften og nattearbejde.«

Se Ingeniørens fokus om Metro Cityringen

Derimod kan aftenarbejde, ligeledes op til det larmende 95 dB-niveau, blive en realitet ved Marmorkirken om et par måneder, når kommunens nye permanente påbud om aftenarbejde til kl. 22 i slutningen af april er kommet igennem sin høringsperiode:

»I den løbende dialog med embedslægen har vi hørt en betænkelighed ved meget støjende arbejde om aftenen. Det har vi brug for at få konkretiseret af embedslægen, og derfor rummer strakspåbuddet ikke mulighed for aftenarbejde,« forklarer Hans Christian Karsten.

Følg med i metrobyggeriet i din indbakke – abonnér på Ingeniørens nyhedsbrev

Påbudddet finder imidlertid først sin endelige udformning efter høringsrunden, hvor embedslægen får mulighed for at vurdere påbuddet konkret.

»Embedslægen har tidligere slået fast, at de kun tager stilling til helt konkrete forespørgsler. Derfor har vi også brug for embedslægens vurdering her i forhold til de vilkår, som Metroselskabet har bedt om på byggepladsen. Og derfor lægger høringen op til at få en helt konkret vurdering i denne situation,« siger Hans Christian Karsten.

Ud over byggepladsen ved Marmorkirken er en række andre metrobyggepladser ved at få nye påbud. Tidligere på ugen sendte kommunen tre påbud i høring for byggepladserne ved Skjolds Plads, Enghave Plads og Københavns Hovedbanegård. Fredag følger yderligere påbud for fem andre byggepladser, nemlig Øster Søgade, Østerport, Trianglen, Nørrebro Station samt Rådhuspladsen.

Læs også: Metrobyggeri: Nye tilladelser mere larm og natarbejde

De nye påbud kommer efter nogle turbulente måneder, siden Københavns Kommune sidste sommer tillod udvidet, støjende arbejde på otte af hovedstadens 21 metrobyggepladser.

Det fik naboerne til at klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som 5. februar slog fast, at der skulle have været foretaget en miljøvurdering forud for den politiske beslutning. Konsekvensen var, at de tidligere påbud, dvs. tilladelser, faldt væk.

Den afgørelse fik midt i februar cityringspartierne til at give anlægsarbejdet på metroen nye rammer, både for at regulere byggeriet og for at kompensere de generede naboer.

Læs også: Støjplagede metronaboer får hjælpepakke til 300 millioner kr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>