Nye problemer for NemID: Virksomheds-udgaven virker ikke med den nyeste Internet Explorer

Da it-chef Jim Koldborg fra betonvirksomheden Paschal ville skifte til en ny computer med Windows 8.1, kom han i problemer. Nøglefilen til hans NemID-medarbejdersignatur kunne nemlig ikke bruges med Internet Explorer 11, som er standard i Windows 8.1.

»Jeg kan godt komme på netbank, men jeg kan ikke bruge Virk.dk og mange andre tjenester, for der er ikke noget certifikat installeret. Så jeg bruger stadig min gamle computer med Windows 7 til NemID,« fortæller it-chefen til Version2.

NemID til erhvervsbrug kommer i to varianter: en med papkort som NemID til privat brug og en med nøglefil, der ligger på én bestemt computer på samme måde som NemID’s forgænger, Digital Signatur.

Og løsningen med nøglefilen fungerer altså nu ikke med Internet Explorer 11, men i de fleste tilfælde med alternative browsere, oplyser Nets DanID, der også har skrevet en melding på support-siderne for NemID.

»Det er et problem, der er opstået i slutningen af februar, og vi er stadig i gang med at analysere det. Så lige nu har vi ikke anden workaround, end at man kan bruge en anden browser,« siger Ulrik Marschall, pressemedarbejder hos Nets DanID, til Version2.

Læs også: NemLog-in virker stadig ikke med Internet Explorer 11 – men rettelse er på vej

Foreløbig har Jim Koldborg sat sin plan om at udrulle Windows 8.1 til resten af firmaet på pause, indtil problemet kan blive løst. Han ønsker nemlig ikke at skulle have flere forskellige browsere i brug, og alle i administrationen skal kunne bruge NemID.

»Internet Explorer er kendt, nem at gå til og nem at vedligeholde med Microsofts værktøjer. Det er ærgerligt, hvis vi som lille virksomhed uden store ressourcer til it skal holde flere forskellige browsere opdateret med den nyeste Java og så videre,« siger han.

Da det grundlæggende problem ikke er fundet endnu, en måned efter at det opstod, kan Nets DanID ikke sige, hvornår det forventes at være løst.

»Det er højt prioriteret, men vi har ikke nogen tidshorisont klar endnu for, hvornår der er en løsning,« siger Ulrik Marshall.

Hvor mange der er ramt af problemet med kombinationen af Internet Explorer og NemID med nøglefil, er svært at sige for Nets, men supporten har modtaget nogle henvendelser om fejlen, oplyser firmaet.

It-chef Jim Koldborg forstår godt, at der kan være lidt startproblemer, når der kommer nye produkter på gaden, men Internet Explorer 11 er fra oktober 2013. Og timingen nu er uheldig, fordi Windows XP-supporten udløber om få uger.

»Det kan jo blive et kæmpeproblem, for mange er ved at skifte fra Windows XP nu. Det gør det ikke nemmere, når man ikke kan bruge verdens mest udbredte browser,« siger han.


Fejlmeddelelsen fra Nets DanID om problemet.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>