Rusland sætter selvstyrende robotter til at vogte missilbaser

Snart vil fem russiske missilbaser være bevogtet af selvstyrende robotter, der kan nedlægge mål uden menneskelig indblanding. Det skriver britiske New Scientist.

Anvendelse af robotter i militæret bliver stadigt mere populært. Dog er brugen af robotter – indtil nu – udelukkende med menneskelig bekræftelse, når et mål skal nedlægges. Ifølge New Scientist skyldes det i høj grad hensyn til menneskerettigheder. Det ændrer de russiske robotter altså på ved selv at være i stand til at vurdere og herefter automatisk nedlægge mål.

Ifølge den russiske vicepremierminister, Dmitry Rogozin, vil robotten sikre, at russiske mænd ikke dør på slagmarken, ved at undgå situationer med fysisk kontakt. Det får bl.a. en britisk rettighedsforkæmper til at frygte for, om Rusland snart vil bruge robotterne i kamp.

Robotten, der kaldes ‘mobile robotic complex’, er russisk udviklet, vejer omkring 900 kilogram og har flere kameraer, en laserstyret afstandsmåler og radarsensorer.

Robotten har en rækkevidde på 250 kilometer og kan køre op til 45 kilometer i timen. Den kan køre i op til 10 timer eller gå i standbytilstand i op til en uge. Og så kan den anvendes i al slags vejr lige fra -40 grader til +40 grader.

Du kan se en video af robotten herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>