Sverige har akut behov for 8.000 el-ingeniører

Der bliver kamp om de svenske ingeniører med kompetencer inden for energi- og elektroområdet de kommende fem år. Ifølge brancheforeningen Svensk Energi bliver der brug for op mod 8.000 ingeniører og teknikere, skriver det svenske dagblad Dagens Nyheters netudgave.

Hovedårsagen er, at det statsejede selskab Kraftnät forventer at investere 12 milliarder svenske kroner i perioden 2015-2017, blandt andet til fornyelse af det svenske el-net, skriver avisen.

Klar til et karriereskift? Opret et cv – og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Ifølge den svenske arbejdsformidling skyldes behovet for flere elektroingeniører dog ikke alene de mange nye investeringer, men også at mange ingeniører forlader faget til fordel for job inden for administration og ledelse.

Derfor forudser arbejdsformidlingen, at det bliver rift om ingeniører med de rette faglige kompetencer – og ikke bare de erfarne, men også de nyuddannede ingeniører bliver eftertragtede, fremgår det af Dagens Nyheter.

Læs også: Ledighed får unge ingeniører til at rejse til Norge og Sverige

Lena Lundberg, der er ansvarlig for rekruttering i Svensk Energi, peger på, at behovet øges yderligere, fordi der samtidig er et generationsskifte på vej.

Hendes løsning af den kommende ingeniørmangel lyder som et ekko af de forslag, der bliver luftet herhjemme, fremgår det af Lena Lundbergs udtalelse i Dagens Nyheter:

»Det er meget vigtigt at uddanne nok. Vi må skabe en langt større interesse for denne type uddannelser hos de unge. Vi synes jo selv, at vi tilbyder sjove job og må sørge for, at andre får samme opfattelse,« siger hun til dagbladet.

Læs også: Sverige skal bruge tusindvis af nye ingeniører i år

Peter Larsson, samfundspolitisk chef i Sveriges Ingenjörer (den svenske pendant til IDA), mener, at det er umulig at fikse behovet for flere elektroingeniører her og nu:

»Det er gamle synder, der nu rammer os, fordi man ikke har markedsført sig. Det kræver langsigtede investeringer at få de unge til at vælge ingeniøruddannelserne,« siger han til Dagens Nyheter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>